شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام

+ مســـــــــابـــقه تير انــــــدازي . . .
هشام كه خيال مي‌كرد فرصت خوبى به دست آورده و امام باقر (عليه‌السلام) را در دو قدمى شكست قرار داده است، اصرار و پافشارى كرد و وى را سوگند داد و همزمان، به يكى از بزرگان بنى اميه اشاره كرد كه تير و كمان خود را به آن حضرت بدهد. حضرت باقرالعلوم (عليه‌السلام) دست برد و كمان را گرفت و تيرى در چله نهاد و نشانه‌گيرى كرد و تير را درست به قلب هدف زد!
آنگاه تير دوم را به كمان گذاشت و رها كرد واين بار تير در چوبه‌ى تير قبلى نشست و آن را شكافت! تير سوم نيز به تير دوم اصابت كرد و به همين ترتيب نه تير پرتاب نمود كه هركدام به چوبه‌ى قبلى خورد! اين عمل شگفت انگيز، حاضران را به شدت تحت تأثير قرار داده و اعجاب و تحسين همه را برانگيخت.
هشام كه حساب‌هايش غلط از آب درآمده و نقشه‌اش نقش بر آب شده بود، سخت تحت تأثير قرار گرفت و بى اختيار گفت: آفرين بر تو اى ابا جعفر! تو سرآمد تيراندازان عرب و عجم هستي، چگونه مي‌گفتى پير شده‌ام؟ آن‌گاه سر به زير افكند و لحظه‌اى به فكر فرو رفت. سپس امام باقر (عليه‌السلام) و فرزند عاليقدرش را در جايگاه مخصوص كنار خود جاى داد و فوق العاده تجليل و احترام كرد و روبه حضرت كرده و گفت:
اگر دربار حكومت هشام كانون پرورش علما و دانشمندان و مجمع سخدانان بود امكان داشت دانشمندان برجسته دعوت نموده مجلس بحث و مناظره تشكيل بدهد؛ ولى از آن‌جا كه دربار خلافت اغلب زمامداران اموى ـ و از آن جمله هشام ـ از وجود چنين دانشمندانى خالى بود و شعرا و داستانسرايان ، هشام به خوبى مي‌دانست
اگر از راه مبارزه‌ى علمى وارد شود هيچ يك از درباريان او از عهده‌ى مناظره با امام (عليه‌السلام) بر نخواهد آمد و از اين جهت تصميم گرفت از راه ديگر وارد شود كه به نظرش پيروزى او مسلم بود. بنابراين تصميم گرفت يك مسابقه‌ى تير اندازى ترتيب داده و امام (عليه‌السلام) را در آن مسابقه شركت بدهد تا بلكه به واسطه‌ى شكست در مسابقه، امام در نظر مردم كوچك جلوه كند.
به همين جهت پيش از ورود امام (عليه‌السلام) به قصر خلافت، عده‌اى از درباريان را واداشت نشانه‌اى نصب كرده مشغول تيراندازى گردند. امام باقر (عليه‌السلام) وارد مجلس شد و اندكى نشست. ناگهان هشام رو به حضرت (عليه‌السلام) كرد و چنين گفت: آيا مايليد در مسابقه‌ى تير اندازى شركت نماييد؟ حضرت فرمود: من ديگر پير شده‌ام و وقت تيراندازيم گذشته است، مرا معذور دار.
قريش از پرتو وجود تو, شايسته‌ى سرورى بر عرب و عجم است، اين تير اندازى را چه كسى به تو ياد داده است و در چه مدتى آن را فراگرفته‌اي؟ امام محمد باقر (عليه‌السلام) فرمودند: مي‌دانى كه اهل مدينه به اين كار عادت دارند،‌من نيز در ايام جوانى مدتى به اين كار سرگرم بودم ولى بعد آن را رها كردم، امروز چون تو اصرار كردى ناگزير پذيرفتم.
هشام گفت: آيا جعفر (حضرت امام صادق عليه‌السلام) نيز مانند تو در تيراندازى مهارت دارد؟ امام فرمود: ما خاندان، «اكمال دين» و «اتمام نعمت» را كه در آيه‌ى « اليوم اكملت لكم دينكم» آمده است (امامت و ولايت) از يكديگر به ارث مي‌بريم و هرگز زمين از چنين افرادى (حجت) خالى نمي‌ماند. [44]
فهرست کاربرانی که پیام های آن ها توسط دبیران مجله پارسی یار در ماه اخیر منتخب شده است.
برگزیدگان مجله مرداد ماه
vertical_align_top